• 15
  • 26
  • 28
  • 32
  • 52
  • 70
  • 77
  • 113
  • 132
  • 149
150 261 282 323 524 705 776 1137 1328 1499
Sponsors
Volgende evenement14-08-08 |
2008 kampeerweekend
Na een aantal jaren camping de Roos in Ommen vond dit jaar het pinksterweekend van de “ZAMBEZIES” van  9 t/m 12 Mei plaats op camping de Molenhoek bij het Flevostrand, in de buurt van Biddinghuizen.
Wij installeerden ons op het gedeelte de Egelshoek, zodat wij met z´n allen op één veld stonden, dat de gezelligheid en onderlinge contacten bijzonder ten goede kwam. Leuk was, om te merken, dat elke Zambezi onder goedkeurende en soms kritische blikken weer anders opgezet werd, zodat je  de noviteiten, die diverse creativo´s voor hun tenttrailer bedacht hadden, van zeer nabij kon bekijken; ook omdat iedereen  druppelsgewijs binnen kwam. Diverse andersoortige luifels, tafeltjes, windschermen, kistjes (Rene),schokbrekers (Robin) en fietsenrekken werden, alsof ze vanaf het begin al bij de wagen hoorden , zichtbaar en de veranderingen die de constructeur in de nieuwste types had bedacht, werden onder brede belangstelling van nabij gevolgd. Er kwam op een gegeven moment zelfs een Zambezi binnen, die het “reservewiel” pardoes op de deksel had gemonteerd. Bravo Cor en Inge!!
Voor sommigen was dit weekend een afsluiting van een vakantie na een aantal weken Italië en  Duitsland en voor anderen werd het juist een start van een heerlijke tijd op stap. Deze grote camping had naast het voordeel van een centrale ligging ten opzichte van diverse bezienswaardigheden toch ook nog een gezellige beslotenheid door de inrichting van de veldjes met brede groensingels er tussen in, hetgeen zeer sfeerbevorderend werkte.

Naast ´n enkele mug door het mooie weer en wat konijnen werden wij tijdens de schemering en een deel van de nacht verblijd met het gezang van nachtegalen, die kennelijk deze camping ook als territorium hadden uitgezocht. Daar  de Zambeziclub tijdens dit weekend slechts een klein aantal activiteiten plant, blijft er voldoende tijd over om op eigen initiatief van alles te ondernemen en daar werd ook volop gebruik van gemaakt zonder dat  daar veel van te merken was. Er werd naar hartelust gefietst, gewandeld (Hetty en Jan 40/50km), Six Flags bezocht, getekend, stadjes in de buurt bezocht, geluierd en YouTube bewerkt alsof het een lieve lust was.
 
  Een van de vast omlijnde onderdelen is wel de jaarvergadering in kringverband met de aanwezigen en degenen, die alleen op deze activiteit af komen, maar dat gaat dan ook zeker tot in de kleine uurtjes door.
Al carpoolend vonden wij de volgende dag onze weg naar de nabij gelegen Bataviawerf met de nostalgische “Batavia!” en  de indrukwekkende “Zeven Provinciën” in opbouw. Deze trip werd door bijna iedereen in ons  gezelschap als zeer leerzaam en onthullend ervaren, onder andere door de begeleiding van de zeer geestige en innemende gids, die ons bijna als Scheepsjongens van Bontekoe deed terug verlangen naar die ‘goede’ oude tijd.
Een aantal Nederlandstalige uitdrukkingen deed zijn opgeld, tijdens de excursie, waarbij de heroïek van onze voorvaderen, veelvuldig aan bod kwam. Enkele laat ik de revue passeren.
“Voor paal staan”, “De hond in de pot vinden”en tot grote hilariteit,  soms ook wel  enige afschuw opwekkend, “Het Allemanseind” en “Kielhalen”. Ook het grote aantal vrijwilligers, de organisatie, de vele creatieve ideeën van liefhebbers en het geduld van hobbyisten, die bij die opbouw betrokken zijn, wekte onze verbazing. Voor het winkelend deel van ons gezelschap was ons bezoek aan Bataviastad daarna een welkome afwisseling.
 
  Het lange weekend  werd afgesloten met onze laatste activiteit op initiatief van Betty; namelijk onze gezamenlijke  ontbijt/lunch, waarbij een bonte verzameling van tafeltjes, stoeltjes, parasols, maaltijden en uiteraard de gezellige sfeer van saamhorigheid en betrokkenheid de overhand had.
Hopend op een goed kampeerjaar  met onze passie en onze liefde de ZAMBEZI sluit ik dit verslag af

Fred Kemper !
Asch

 

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare