• 2
  • 7
  • 11
  • 69
  • 91
  • 93
  • 104
  • 122
  • 140
  • 141
20 71 112 693 914 935 1046 1227 1408 1419
Sponsors
Volgende evenement14-12-08 |
2008-2009 winterbijeenkomst

Winterbijeenkomst bij camping sport De Wit (14 februari 2009)

De komst van de Zambeziclub was ook het Brabants dagblad niet ontgaan en zij kwamen dan ook graag kijken wat een Zambezi zo speciaal maakt dat er zelfs een gebruikersclub voor bestaat.

'Stoere vouwwagen voor avonturiers'
door Hettie van der Ven.


Vlnr. René Sterkenburg, Ed Langer en Cor van de Wetering demonstreren de Zambezi. "Je moet er een beetje verliefd op worden, want het is wel een hele investering." foto Clemens Le Blanc

Wat is de Zambezi nog meer dan een rivier in Afrika? Een dweilmachine voor op het ijs? Nee, dat is een zamboni.

Het is een tent!

Een onverwoestbare, bijzonder handige en stevig geprijsde vouwwagen beter gezegd.  Met heuse fans, die zich verenigd hebben in de Nederlandse Zambeziclub. De 60 leden organiseren kampeerweekenden en andere evenementen. Afgelopen zaterdag kwamen ze op de tentenafdeling van Camping Sport De Wit in Schijndel bij elkaar voor hun voorjaarsbijeenkomst, bestaande uit een borrel en het bewonderen van de nieuwste modellen.  “Een Zambezi-tent wordt vooral aan geschaft door de wat oudere generatie die echt is opgegroeid met kamperen”, aldus bestuurdslid Ed Langer uit Oosterhout. “Zij willen op een gegeven moment wat meer comfort en komen voor een keuze te staan: een caravan kopen of in een hotel gaan zitten óf comfortabeler gaan kamperen zonder het avontuurlijke gevoel en de band met de natuur te verliezen. Die laatste groep kiest dan vaak voor een Zambezi.”  De Zambezi-tent – ook wel de vouwwagen van de toekomst genoemd – is oerdegelijk. Hij is gemaakt van De Waard tentdoek, er worden scharnieren van vrachtwagens gebruikt en zonder dat er ook maar één haring aan te pas komt kan een Zambezi alle weersomstandigheden trotseren. “Moet je kijken”, roept Langer enthousiast, “het tweepersoonsbed heeft een comfortabele lattenbodem en daaronder ligt anderhalve kuub opbergruimte. Laatst heb ik ‘m op de stoep gedemonstreerd aan mijn buren. Het hele ding stond binnen twee minuten.” “Dan heb je ondertussen zeker nog een pilsje gedronken”, grapt medebestuurslid Rene Sterkenburg uit Houten, “je kunt ‘m in 15 seconden en met één hand uitklappen.” Het heeft nog het meeste weg van een ouderwetse rups op de kermis, waarvan het doek ook in één beweging weer open klapt.

Voorzitter Cor van de Wetering uit Lisse geeft toe dat de passie voor het kamperen in juist deze tent groot moet zijn. “Je moet er een beetje verliefd op worden. Het is een hele investering, want een basiswagen zonder voortent, kookeiland en powershower kost al zo’n 12.000 euro. Een Zambezi is echt bedoeld om rond te trekken, dan is hij ideaal.” Volgens Marc de Wit van Camping Sport De Wit is de tent echt bedoeld voor een specifieke doelgroep. “Het is echt een stoere wagen, voor avontuurlijke mensen die per se geen caravan willen en daar iets voor over hebben.”

Intussen staan Langer, Sterkenburg en van de Wetering in lichte vervoering naar het nieuwste model te kijken. Van de Wetering: “Een paar keer per jaar huren we een veld waar we dan met z’n allen op gaan staan. Een stuk of 20 Zambezi’s, een prachtig gezicht. Iedereen kruipt bij elkaar in de tent om de nieuwste ideeën en snufjes te bekijken en ’s avonds praten we bij kaarslicht vol liefde over onze Zambezi’s.” Langer: “Wanneer ik ermee op de snelweg rijd, zie ik die hoofden draaien. ‘Kijk maar eens goed’, denk ik dan lachend, ‘die heb jij niet’.”

Het echtpaar de Jong uit Alphen aan de Rijn gaat Zambezi in, Zambezi uit. Ze zijn op zoek naar een nieuw matras voor op hun Zambezi-lattenbodem. “Dat van ons is net te hard”, aldus mevrouw. Meneer de Jong kijkt verlekkerd naar de nieuwste modellen. “Dat gedoe met die haringen had ik op een gegeven moment helemaal gehad. We gaan vaak in Duitsland kamperen. Dan zetten we onze Zambezi op z’n plek, klappen ‘m open en zitten binnen vijf minuten aan tafel. Intussen heeft zich  een heel publiek om ons heen verzameld. ‘Wunderbar’, klinkt het dan aan alle kanten.”

Een Zambezi-club-lid is trots op zijn tent en geniet ervan. Zoveel is duidelijk. Watertandend worden de nieuwste modellen bewonderd. Jammer dat ze zo onverwoestbaar zijn; je mag nooit een nieuwe kopen.

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare