• 22
  • 42
  • 52
  • 57
  • 79
  • 94
  • 98
  • 106
  • 139
  • 149
220 421 522 573 794 945 986 1067 1398 1499
Sponsors
Volgende evenement14-12-09 |
2009-2010 winterbijeenkomst

Verslag Winterbijeenkomst Zambeziclub op  21 november 2009

De winterbijeenkomst vond dit winterseizoen plaats bij Bravo vouwwagenwereld in Ommen.
Het bedrijf is voor het afgelopen zomerseizoen uitgebreid en verbouwd, waardoor vele types Zambezi uitgestald aan de bezoekers kunnen worden getoond. 

Robin en Jolanda bleken een goede gastheer en gastvrouw. Zij hadden voor een natje en een droogje gezorgd en de club kreeg plek in de showroom, waar we tot na sluitingstijd allle gelegenheid kregen om het programma af te werken.
 
Robin heette de leden welkom in zijn bedrijf en gaf een korte uiteenzetting over de ontwikkeling van Bravo Vouwwagenwereld. Bravo heeft geen eigen onderhoudsvoorziening, maar besteedt die werkzaamheden uit aan Mohocar Caravans in de buurt.


Marco Stikvoort kreeg vervolgens de gelegenheid om zijn belevenissen van een Lofotenvakantie  te delen met de clubleden. Hij ondersteunde zijn boeiende verhaal met een mooie diapresentatie. Wij weten nu het nodige  van mooie Noorse landschappen, kou, wind, regen en muggen. Omdat Marco weer 3½ uur moest terugrijden naar huis, vertrok hij direct na zijn presentatie met applaus en dank voor zijn bijdrage. 


Daarna toog het gezelschap naar het Mohocar Caravans, waar in de onderhoudswerkplaats twee Zambezi’s stonden uitgestald. Bij de een bleek de kleurlak behoorlijk beschadigd te zijn als gevolg van langdurige vochtige afdekking De tip was dan ook om de wagen nooit langdurig af te dekken, waarbij het vocht niet weg kan. Aanbevolen wordt om de lak van tijd tot tijd te reinigen en in de was te zetten. Bij de ander waren de remtrommels flink beschadigd, waarschijnlijk door bergaf rijden met een te zware belading. Advies: blijf altijd onder het maximum laadgewicht. 


Weer teruggekeerd bij Bravo vertelde een wegenwachter het een en ander over het onderhoud van de banden. Hij liet ons weten dat oude banden haarscheurtjes gaan vertonen, slecht zichtbaar, maar met toenemend risico op een klapband. En de kracht die vrijkomt bij een klapband richt meer schade aan dat men meestal denkt. Op elke band staat informatie over het soort band en het productiejaar. Zo is er een een aanduiding DOT te vinden met daarachter de productieweek en –jaar. (3004 = week 30 in 2004).
Kijk op de site van de ANWB met als zoekopdracht “bandentips”.

Ook op http://www.qteam.be/nl/Bandencode-lezen-67/ of  http://www.twentsemotorclub.nl/wetgeving/caravan%20en%20de%20wet.pdf is informatie te vinden.
in de vragenronde na zijn verhaal werd duidelijk, dat in Frankrijk een veiligheidsvestje voor elke passagier verplicht is en een dubbele gevarendriehoek is aan te bevelen (één voor de Zambezi en één voor de auto) 

Omdat de onderlinge ontmoeting een van de kernactiviteiten van de Zambeziclub is, verlieten wij Bravo Vouwwagenwereld en troffen wij elkaar voor de rest van de avond in een restaurant in de buurt.
Nadat hij bij Bravo Marco Stikvoort en onze wegenwachter al had bedankt, deed voorzitter Cor dat nu bij Robin en Jolanda en Wim v.d. Vegt van Mohocar voor hun gastvrijheid en bijdrage aan onze geslaagde winterbijeenkomst. 

En zo werd het toch nog gezellig.
 

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare