• 49
  • 78
  • 79
  • 91
  • 107
  • 110
  • 115
  • 122
  • 124
  • 130
490 781 792 913 1074 1105 1156 1227 1248 1309
Sponsors
Volgende evenement08-11-12 |
2012 najaars-kampeerweekend

Zambezi najaarsweekend 2012.

Zondag 30 september rijd ik in het begin van de middag de camping "De Drie Provincien" af. Het eind van een leuk weekend. Met de club waren we 3 dagen te gast op deze camping. Zelf heb ik er echter 4 dagen van gemaakt. Al woon ik dan in het midden van het land en is Nederland klein. Toch kom ik niet vaak in Drenthe. Ik besloot dus van deze gelegenheid gebruik te maken en een dag eerder te gaan. Zeker met de korting die de club geregeld had, was dat nog eens extra aantrekkelijk.

Donderdag in de loop van de middag kwam ik aan op de camping, waar ik hartelijk werd ontvangen met een gezellig praatje en een kop koffie. Na de formaliteiten van inschrijven werd ik persoonlijk door de eigenaar naar het veld begeleid, wat in zijn geheel voor ons gereserveerd was. Het was het laatste weekend van het seizoen en het was al helemaal leeg. Overigens waren er op de hele camping nog maar enkele kampeerders. Hoewel de verwachtingen niet zo goed waren, was het weer tot dat moment redelijk gebleven.  Maar het begon er dreigend uit te zien en ik kon de tent nog net opzetten voordat de eerste stevige regenbui viel. Tijdens het opzetten van mijn tent kwam het volgende zambeziclub-lid er al aan. Ik was niet de enige die er een iets langer weekend van zou maken. En wel zo gezellig die donderdag avond.
 

 

Als ik aan Drenthe denk, dan denk ik aan heidevelden, veengebieden en hunebedden. Het hunebed centrum in Borger stond al langer op mijn verlanglijstje en ik gebruikte de vrijdag om dit te bezoeken.

Terug op de camping begon het al aardig vol te stromen en ook de party-tent stond al op z'n plek.
Tijd om handen te gaan schudden met bekenden, hoewel dit pas mijn tweede weekend was met de club, en nieuwe mensen. De laatste deelnemers kwamen aan het einde van de middag binnen en voor het donker had iedereen zijn tent staan.

Met het vallen van de duisternis werd het tijd om aan de inwendige mens te denken.


De evenementen-commissie had gereserveerd in het restaurant van de camping en nagenoeg iedereen ging mee. Er was keuze uit 3 menu's. En hoe kan het ook anders op het drie-provinciën punt: Een gronings menu, een fries menu en een drents menu. En gedurende deze maaltijd werden de belevenissen van de afgelopen zomer uitgewisseld.

De direkte omgeving van de camping nodigt uit om de natuur in te trekken. En met een echte ornitholoog, oftewel vogelaar in het nederlands, in ons midden heeft dit nog een extra dimensie. Jan Wierda had een route uitgezocht: over het heideveld aan het begin van de camping naar Bakkeveen. Met een klein groepje gingen we op pad. De meesten van ons gewapend met verrekijker en Jan met telescoop. Een van de vogels die in dit gebied voorkomt is de appelvink en Jan stelde voor hier naar op zoek te gaan. Deze vogel laat zich echter niet snel zien en zoals we al verwachtten kregen we hem niet te zien. Wel kwamen er onder andere geelgorsen, kolganzen, duiven, gaaien, buizerds en een sperwer in ons vizier. En wanneer er een op een tak bleef zitten, kregen we de mogelijk om door de telescoop van Jan een nog beter zicht op de vogel te krijgen. Ooit al eens in levende lijve een buizerd zich aan een prooi tegoed zien doen? Wij kregen tijdens deze wandeling de kans.
En al wandelend kwamen we in Bakkeveen aan. Op een terrasje deden we ons tegoed aan koffie, thee of chocomel met appelgebak, waarna we de terugtocht naar de camping aanvaardden.

Aan het eind van de middag verzamelde iedereen zich rond de party-tent, waar onder het genot van een drankje werd gewacht tot de barbecue gereed was.


De barbecue laat zich moeilijk in woorden uitdrukken. Het eten en drinken was weer uitstekend verzorgd en de leden zorgden voor de sfeer. Kijk voor de  foto's hiervan in het foto-album van dit weekend elders op deze site.

Zondag ochtend wakker worden met een strak blauwe lucht. Kan je je nog meer wensen voor een laatste dag van dit weekend. OK., moeder natuur had de thermostaat al een graadje lager gezet, waardoor een trui of fleece prettig was.


Een goed begin is het halve werk, dus werd er eerst gezamenlijk ontbeten. Alle tafels werden in een lange rij aan elkaar geschoven, waardoor we als een grote familie aan tafel zaten. De warme stokbroden werden gebracht door de cateraar en door enkele leden werden de eitjes, ook door de club verzorgd, gekookt. Een aantal leden had het initiatief genomen om koffie en thee te zetten, waardoor er een aantal grote kannen rondgingen. In het beleg en de overige drank moest iedereen zelf voorzien.


Voor de liefhebbers werd door Jan een vogelexcursie naar het fochteloër veen georganiseerd. Een plek waar in het broedseizoen ook kraanvogels te vinden zijn. Het was echter kiezen tussen dit uitstapje of op het midden van de dag de tent inpakken. Ik koos voor het laatste om deze zo droog mogelijk op te kunnen bergen. Bij mijn vertrek kwamen de excursie-gangers net terug en vertelden ze mij dat ze de kraanvogels daadwerkelijk gezien hadden.
En dan de terugtocht naar huis. Na tot ziens en tot het volgende weekend heb ik mijn gps ingesteld om de "groene" weggetjes te zoeken om mij zo door en uit het mooie drentse land te loodsen.

Tot een volgend weekend,

Henk Besseling

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare