• 11
  • 14
  • 16
  • 51
  • 55
  • 61
  • 91
  • 110
  • 124
  • 147
110 141 162 513 554 615 916 1107 1248 1479
Sponsors
Volgende evenement06-06-13 |
2013 voorjaars-kampeerweekend

Zambezi weekend mei 2013.

Voor het voorjaars-Zambezi weekend was dit jaar een camping bij Callantsoog uitgekozen. Camping De Tempelhof, modern en milieubewust dus voorzien van een "grijs water" netwerk voor het spoelen van de toiletten en enkele tientallen vierkante meters zonne-panelen.

Eind mei, een kleine maand voor de langste dag, (toch een tijd van het jaar waarin een korte broek en zonnecrème, factor heel hoog, niet ongebruikelijk zijn), bleek het koud, bijna herfstachtig. Vorig jaar rond deze tijd had Nederland z’n eerste tropische dag al te pakken, nu bleek het volgens de familie uit Groningen die nacht aldaar te hebben gevroren. ‘s Middags stuiterden op de camping de hagelstenen op het tentdoek van onze Zambezis. Zo zie je maar: "Behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst". Voor de deelnemers aan het weekend was dit echter geen probleem, die hadden het voorzien en gewoon de winterkleding weer even uit de kast gehaald en een kacheltje in de voortent gezet. Enkelen spraken met nostalgische gevoelens over de ouderwetse lange onderbroek met klep en een rij knopen. Een prettige bijkomstigheid was dat de muggen het kennelijk ook te koud vonden en hun nachtelijke pesterijen tot nader order hadden opgeschort.


De eerste deelnemer had donderdag al een plek ingenomen, de meesten kwamen in de loop van vrijdag en de laatsten zaterdag. Deze keer was het niet mogelijk om een veld voor onszelf te reserveren zodat we onze kleurrijke zambezis moesten mengen met de blauwgrijze voortenten van de witte caravans.
Prettig weerzien, ook voor de honden onderling, ieder zo op zijn/ haar eigen wijze.
Vrijdagavond bestond weer de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren in een restaurant op de camping. Via email was gevraagd om een keuze uit het menu te maken en dat zorgde ervoor dat de 23 hongerige deelnemers efficiënt geserveerd konden worden. Lekker, tegen een redelijke prijs en bijzonder gezellig.


Voor zaterdag was geen speciaal programma gemaakt zodat iedereen zijn/haar eigen plan kon trekken. Callantsoog, duinen en strand op loopafstand, fietspaden door de duinen, voor de liefhebber vogels, veel vogels en natuurlijk de ronde langs de Zambezis waaraan weer slimme aanpassingen waren gemaakt.
Tijdens de laatstgenoemde bezigheid, overigens, meldde iemand dat het buizenframe van de Zambezi van de voorzitter onder elektrische spanning stond, wat trouwens niet iedereen bleek te kunnen voelen, sommige zambezi-bezitters blijken dus gevoeliger dan andere. Verbazing sloeg toe toen bij een poging om het spanningsverschil tussen grond en buizen te meten, de aardlekschakelaar eruit ging. Er werd stevig gefilosofeerd en de gekste omweg van elektrische aansluiting naar buizenframe werd voor mogelijk gehouden. Uiteindelijk bleek er iets raars te gebeuren in een contactdoos als daar een ledlampje in gestoken werd, beiden aangeschaft bij de bekende meubel supermarkt uit Zweden. Uiteen nemen van de contactdoos en het maken van een kleine aanpassing daarin bleek het probleem op te lossen.

 


Voorafgaand aan de traditionele BBQ (deze keer in de vorm van een buffet) de leden vergadering. Niet in de party-tent maar in de recreatieruimte voor de jeugd: "De Kleine Tempel". (De aanwezige jeugd zag daarin een mooie mogelijkheid om hun acteertalent te laten zien.) Er werd teruggekeken, vooruit gekeken en de kascommissie keurde de getallen goed, de rondvraag leverde geen moeilijke zaken op. Wel vroeg de voorzitter met enige nadruk om versterking van het clubbestuur, in het afgelopen jaar zijn daar wat veranderingen in opgetreden.
Dus deze keer geen BBQ maar een buffet in de biljartruimte van het restaurant, geheel verzorgd door het restaurant. Uitgebreid koud voorgerecht, een net zo uitgebreid warm hoofdmaal en tot slot fris dessert.
Het gezamenlijke ontbijt, de volgende morgen, werd, vanwege de kou, in "De Kleine Tempel" gehouden. Brood en gekookt eitje weer van de club.


In de loop van de dag werd de een na de andere zambezi-deksel weer dicht geklapt of dekzeil over de wagen gespannen. En zo werd het veld weer langzaam leger, op een paar zambezis na die nog wat langer bleven.

Vriendelijke groet,
Albert en Hilly.

 

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare