• 0
  • 52
  • 71
  • 72
  • 79
  • 90
  • 95
  • 125
  • 126
  • 147
00 521 712 723 794 905 956 1257 1268 1479
Sponsors
Volgende evenement02-10-14 |
2014 najaars_kampeerweekend

Het is alweer enige tijd geleden dat wij een Zambeziweekend hebben gehad. Voor het meest recente hebben wij tot het laatste moment gewacht voordat wij inschreven. Maandagmorgen nog even gauw naar de weersverwachtingen gekeken en dat zag er goed uit. Dus op de valreep met ons lidmaatschap nummer ZL05002 ingeschreven voor ons volgende Zambeziweekend. Ik klopte de overige gegevens op het beeldscherm in. Volwassenen: 2, kinderen: 0, is het alweer zolang geleden? Onze dochter was de laatste keer nog puber. Huisdier: nee, ook hier een grote verandering van de samenstelling van het gezin, dus gezellig saampjes met z’n twee.
Deze keer was het in Beekbergen camping Het Liederholt. Voor ons was het een onbekende camping. We waren zeer benieuwd hoe deze camping erbij lag. Woensdagavond onze tweewieler op gehaald, het viel mij weer op dat mijn deksel nu toch wel steeds witter aan het worden is. Eerdaags even bij Bravo langs, ik heb gehoord dat zij in staat zijn om dit verkleuren te verhelpen. Hoe zij dat doen? Dat moet ik nog even horen. Vrijdag aan het eind van de middag mijn vrouw van haar werk gehaald en zo de file in. Heerlijk een weekendje weg. De organisatoren belde ons meerdere malen op en hielden op deze wijze de voortgang van de nog te komen Zambezi’s bij. Geeft je een heerlijk welkomst gevoel. De camping was goed te bereiken en te vinden. Wij waren niet de eerste. Met grote verwachtingen reden wij het terrein op. Heeft de organisatie een goede keus gemaakt? Kan ik als voormalig organisator hier mijn goedkeuring aan geven, bedacht ik mij al rijdend langs de reeds opgezette Zambezi‘s. Het deed mij goed dat ik niet alleen ‘Originals’ zag en dus ook meerdere nieuwe mensen mocht verwachten. De BBQ-tent stond al klaar.
Het bepalen waar de wagen moet komen kost bij ons meer tijd dan de tenttrailer opzetten. Heerlijk altijd de gezichten van de buren te zien wanneer zij even niet opletten staat er weer een vouwwagen slaap klaar. Helemaal geen uren naar stokken zoeken, vechten met scheerlijnen en mopperen op je vrouw, nee gewoon, openklappen, stoeltje zoeken, flesje open, vakantie, ook al is het maar voor 2 dagen.
Wij hadden een ruime bijna ‘grasloze’ plek, einde van het seizoen waarschijnlijk. Wij voegden ons bij de laatste groep die in het campingrestaurant een hapje ging eten. Het moet gezegd ik verwachtte eerder iets in de trant van een bord friet met een schnitzel, maar dat was zeker niet het geval. Wij hebben daar goed gegeten, keuze genoeg, redelijk verzorgd, het was wat druk. Maar de tijd hebben we gezellig vol gemaakt met bijpraten.
Na dit heerlijk eten, op naar de tent met een pilsje en een borreltje de nachtelijke uren in. Nee, wij zijn ouder geworden, het is tijdens onze slaap licht geworden en niet tijdens ons gezellig samenzijn.

De volgende dag was er de mogelijkheid om een flinke boswandeling te maken. Eén van de organisatoren heeft een grote kennis van o.a. vogels en heeft de boswandeling door zijn vertellingen interessant gemaakt. Een aantal hebben ander vertier gekozen.  Ik heb met mijn vrouw de fiets gepakt, wij zijn naar het nationale park de Hoge Veluwe gegaan. Het verbaasde ons hoeveel mensen dit weekend nog even van het mooie weer wilden genieten. Wij hebben, op het voorterrein van het bezoekerscentrum in het centrum, de weekmarkt bezocht. Ook het kunstmuseum met de Van Gogh schilderijen collectie hebben wij niet overgeslagen en gewandeld door de beeldentuin. Wij hebben zeker niet alles gezien, dus we gaan vast nog een keer terug. Wel komt de vraag op of Van Gogh ook zo snel bekend geworden zou zijn wanneer mevr. Kröller-Müller niet heel veel geld uit het bedrijf van haar man besteed had aan deze schilder. De kip en het ei verhaal. Een bezoek aan het Jachtslot Sint Hubertus is ook de moeite waard. Architect H.P. Berlage heeft het ontworpen en heeft het bijna af kunnen bouwen.
Op de camping teruggekomen stond BBQ al te pruttelen, de satésaus werd nog even wat smaakvoller gemaakt, lees heter. Door de eetlust konden we niet wachten op de friet dus die kwam wat laat, maar deze zijn wel op gegaan en zelfs nog weer aangevuld. Een goed verzorgd buffet met volop keuze. Er is altijd wel iemand die de vleesklem ter hand neemt en de verantwoording naar zich toetrekt voor het goed laten garen van het BBQ-vlees. Heerlijk en goed gegeten, zoals altijd teveel. Volop bijgepraat, over de vakanties, over de wagens, over de service van de verschillende bedrijven.

De volgende morgen heerlijk uitgeslapen. Na het gezamenlijk ontbijt, was er nog een educatieve boswandeling.
Dit weekend is ontstaan op initiatief en door de inzet van Cor van de Wetering en was vroeger alleen tijdens het pinksterweekend. Nu zijn er 2 mogelijkheden om met de Zambezi gezamenlijk een gezellig weekend te hebben. Wel jammer dat het niet meer tijdens het pinksterweekend is, hiermee verdwijnt het mooie en veel punten waard zijnde scrabble woord; het pinksterweekendkliekjesontbijt. 
De laatste uren van ons verblijf zijn wij languit in de zon gaan liggen, even verbranden. Het was nog best warm. In de middag was de tent droog en konden wij hem inklappen. Intussen was het overgrote deel van de wagens al naar huis. Alleen de organisatoren hebben er nog een dagje aangeplakt. Hen wil ik bedanken voor de prestatie die geleverd is.
Het blijft altijd leuk om samen met gelijkgestemden een weekend te beleven.
Ik hoop dat ons volgende Zambeziweekend niet weer jaren op zich laat wachten.
Tot de volgende keer, in het voorjaar.


René Sterkenburg

 Klik hier voor alle foto's

Voor vragen, suggesties en/of opmerkingen, mail naar evenementen@zambeziclub.nl

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare