• 11
  • 15
  • 33
  • 59
  • 63
  • 74
  • 104
  • 106
  • 112
  • 114
110 151 332 593 634 745 1046 1067 1128 1149
Sponsors
Volgende evenement02-06-15 |
2015 voorjaars-kampeerweekend

In het najaar had Hein het over een kampeerweekend met leden van de Zambezi Club. Ik moet je zeggen dat ik daar erg sceptisch tegenover stond. We besloten toch te gaan en het overtrof onze verwachtingen.  Een aantal leden ontmoet en een leuk weekend gehad waarbij we ook nog veel te weten kwamen over deze bijzondere vouwwagens. 

Wat ik heel prettig vond was dat alles lekker “low key” was, gewoon doen waar je zin in hebt en je niet verplicht voelen om aan alle activiteiten mee te doen. Zo sloten wij dus het kampeerseizoen 2014 af en brachten de kar naar de boer om daar te overwinteren.

Tja, eind april zei Hein dat er weer een weekend gepland stond voor eind mei, wederom op camping  ‘t Lierderholt. Nu moet ik jullie vertellen dat ik niet gelijk gretig was om te gaan, daar ook de weersvoorspelling niet al te best was. Ik zei: we wachten tot de laatste week en dan beslissen we of we gaan. Volgens mij had Hein ons toen allang opgegeven……….. Enfin, ik zei maandags: “ Oké, zeg maar dat we komen.!”

Dus vrijdagmorgen de Zambezi uit de stalling gehaald en na 2 half  uur  rijden  (tomtom was een beeeeetje in de war!) kwamen we aan op de camping.  Bij de receptie werd ons verteld dat we naar de Berkenlaan moesten. Daar aangekomen zagen we een geweldig mooi groot veld  met drie Zambezi’s. We werden welkom geheten door Cor en Inge. Daarna hadden we alle keus om een mooie plek uit te zoeken in de zon en te starten met de opbouw. In de loop van de dag vulde het veld zich met diverse Zambezi’s. Wij konden, onder het genot van een kop koffie, ook weer eens genieten hoe andere stellen de vouwwagen opzetten . 

Ik heb zelfs geluiden gehoord dat het beter was om het in je eentje te doen….

Uiteindelijk stonden ze er allemaal weer mooi strak gespannen bij en kon het weekend beginnen. Ook de honden hadden inmiddels kennisgemaakt…was even kleunen (Dario en Tibbe) om te laten zien wie er de baas was maar uiteindelijk zou in de loop van het weekend blijken dat dat allemaal een schijnvertoning was want dat ze toch wel stoer samen de Veluwe gingen verkennen.

’s Avonds ging een groot gedeelte van de groep eten in het restaurant en die hebben daar weer van genoten. Een aantal leden zou wat later op de avond arriveren bijvoorbeeld omdat er een brandje op de Texelse boot was. Inge onderhield telefonisch contact en dirigeerde iedereen naar zijn plaatsje op de Berkenlaan. Voor de “diehards” was het natuurlijk totaal geen probleem om in het donker de vouwwagen op te zetten!!

Op deze toch wel koude natte avond was het toch ook weer goed toefen in ons tentje, wel met het kacheltje aan hoor!!!

 

Na het ontbijt stond er een wandeling op de kaart. Onder leiding van Jan 9 km gewandeld over de mooie Veluwe. We zijn nog nooit zoveel Beagles tegengekomen! Allemaal aangelijnd, dat dan weer wel. De voorhoede had een ree waargenomen, en we hebben met z’n allen stilgestaan bij een nest van een specht die zijn jongen wilde voeren. Ze hadden er toch verstandiger aan gedaan om hun nest niet zo dicht bij het pad te maken want tja, als er dan zo’n groep Zambezi fans langskomt onder leiding van een echte vogelaar dan is het echt wel te druk om je kleintjes te voeren!

Ook de honden hebben genoten van deze wandeling , los of vast, het kon de pret niet drukken.

Er waren er natuurlijk ook die niet gewandeld hebben maar heerlijk zijn gaan fietsen waarbij de fiets al dan niet is voorzien van een motortje!!! 

Om 5 uur stond de jaarvergadering gepland.  Er kwamen in de loop van de middag een aantal leden die alleen de vergadering  en de barbecue zouden  bijwonen. We waren dus met een behoorlijke afvaardiging  en konden in een grote kring in het zonnetje de vergadering bijwonen. Na een klein uurtje , waarin de voorzitter alle ins en outs verteld heeft, er gediscussieerd werd, er ideeën geopperd zijn, opende Cor de barbecue. 

Deze was weer geweldig verzorgd. Verschillende soorten vlees, salades, frieten, stokbrood met kruidenboter en ga zo maar door. De geleverde pindasaus werd door Ed nog even op smaak gebracht met speciaal door hem gekozen ingrediënt.

Zelfs een lokaal gebrouwd biertje behoorde bij de lekkernijen! (Wel wat koppig, zou later blijken)

‘s Avonds  nog lekker door geborreld in de grote tent . Af en toe kwam een van de honden even poolshoogte nemen of het nog steeds goed ging met zijn of haar baas. Op een gegeven moment zag ik denk ik 10 mobieltjes paraat omdat er druk gespeculeerd  werd over het weer van de zondag. Iedereen hield toch al weer rekening met de terugreis en wilde natuurlijk droog inpakken.  

Zondagochtend eerst gezellig ontbijten met z’n allen. De eitjes waren trouwens voortreffelijk.  Er waren twee gasten (laten we ze F&C noemen) een beetje laat (inderdaad, een koppig biertje!) dus die hadden bijna “houten Bek” (zoals wij in Julianadorp zeggen) maar Inge, die het overzicht goed bewaarde , had ook voor hen een broodje en een eitje achtergehouden.

Ja, en met een weersverandering in aankomst ging toch de ene na de andere inpakken en afscheid nemen. Natuurlijk met de belofte om elkaar vast nog eens tegen te komen op zo’n weekend op  ’t Lierderholt 

Ook wij namen weer afscheid en wie weet zien we elkaar volgend jaar bij het 10-jarig jubileum.

 

Bij deze willen we het bestuur  van harte bedanken voor de geweldige effort die zij weer in dit weekend hebben gestoken wat zich vertaald heeft in een bijzonder gezellig samenzijn. Chapeau!

Hein en Erna Jolen 

Klik hier om de foto's van dit kampeerweekend te zien.

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare