• 9
  • 15
  • 65
  • 69
  • 76
  • 86
  • 104
  • 122
  • 127
  • 134
90 151 652 693 764 865 1046 1227 1278 1349
Sponsors
Volgende evenement10-08-10 |
2010 kampeerweekend

Dit jaar viel Pinksteren op 23 en 24 mei. De Zambezi Club hield weer als vanouds haar club bijeenkomst gedurende deze dagen. Van vrijdag de 22e tot en met maandag de 24e was er op recreatiecentrum/camping ’t Haasje in Dorst een veld voor de leden van de club gereserveerd. Dorst ligt een paar kilometer ten zuid-oosten van Oosterhout. Om niet op vrijdag de hele dag aan het rijden te zijn waren wij al op donderdag afgereisd. We hebben halverwege overnacht op camping De Karekiet in Buren in de Betuwe. Een heel mooi terrein en omdat het deel uitmaakt van Natuurkampeerterreinen ook lekker rustig. Prima geschikt voor Zambezi kampeerders.
Net na de middag op vrijdag kwamen wij aan bij ’t Haasje. Twee Zambezi’s stonden er al en spoedig stond de onze ook uitgeklapt. We hadden een eigen veldje toegewezen gekregen. Dit veldje staat op de nominatie om tot echt kampeerterrein gepromoveerd te worden maar daar was men nog mee bezig. Vandaar dat er geen wateraansluiting was en maar één electra aansluiting. Gelukkig kon er het een en ander provisorisch toch nog geregeld worden. De camping maakt onderdeel uit van een groot recreatiecentrum en dat was goed te merken. Een dergelijk pretpark mijden wij altijd vanwege de drukte en het lawaai. Wat alles goed maakte was het fantastische weer, iedere dag hebben we een stralend zonnetje aan een strak blauwe lucht gehad en schommelde de temparatuur rond de 25 à 26 graden. In de loop van de middag en avond arriveerde er nog een aantal Zambezi’s. Eind van de middag werd gebruikt om gezamenlijk de party-tent op te zetten. Er waren niet zoals vorig jaar zwermen muggen en het bleef helemaal droog zodat de tent eigenlijk niet nodig was maar als centraal punt toch niet voor niks opgezet. De weg langs ons veld was aangegeven als doodlopend en verboden voor alle verkeer. Blijkbaar was dat niet tot iedereen uit de omgeving doorgedrongen want tot laat in de nacht en s’morgens vanaf 06:00 uur werd er volop gebruik van gemaakt. Bij voorkeur door motorvoertuigen op hoge snelheid en/of met veel motorlawaai. Sommigen deden die eerste nacht geen oog dicht en hebben slecht geslapen.

De tweede dag was het alweer schitterend weer en kwamen er nog vier Zambezi’s bij. In totaal kwam het hiermee op 18 deelnemers. Er waren 17 Originals en 1 River Lodge. Leuk om te kunnen zien hoe allerlei ontwikkelingen uit de voorgaande jaren wel en niet terug komen in de nieuwe Zambezi. Qua kleur was de verdeling in evenwicht: 9 groene en 9 oranje exemplaren. Velen brachten de dag door met de fiets of met de auto de omgeving te verkennen. Rond half zes was het tijd voor de jaarlijkse Algemene Leden vergadering. Die werd voortvarend en in goede stemming in een uurtje afgewerkt. Hierna was het tijd voor de barbeque die weer net als voorgaande keren met grote inzet van iedereen tot een gezellig en lekker gebeuren tot in de late uurtjes doorging. Om 22:30 werd het tijd voor de deelnemers aan de Spokentocht om te vertrekken. Die waren een twee uur onderweg op een wandeling van 5 kilometer gelardeerd met de nodige spannende en verschrikkelijke geest verschijningen. Goed uitgevoerd door een ploeg van ruim twintig vrijwilligers die hiervoor hun zaterdagavond/nacht beschikbaar stellen. Chapeau! Op het belendende park was inmiddels de disco in volle gang gegaan en konden we daar volop van meegenieten. Rond een uur of twee werd het weer rustig nadat een deel van het disco-volk de weg langs ons veld nog even als circuit had gebruikt.

De jaarvergadering

Op de derde dag, zondag, werd er wat uitgeslapen en ging rond tien uur de boswandeling van start. Onder deskundige leiding werd er ruim twee uur gelopen en volop genoten van de prachtige natuur in de naaste omgeving. Op ons veld werd er druk bij elkaar in de “keuken”gekeken. Iedereen heeft wel het een en ander aan zijn Zambezi gewijzigd of toegevoegd en dat is altijd weer leerzaam om mee te maken. Leuk was ook dat er twee nieuwe eigenaren van een River Lodge (maar nog niet afgeleverd) op bezoek kwamen om te zien hoe het allemaal bij ons toegaat. Volgend jaar zullen ze zeker van de partij zijn. De zondag werd afgesloten met een optreden van een dixieland band op het recreatiecentrum. Ed Langer, lid van de Zambeziclub maar niet aanwezig dit weekend met zijn Zambezi, speelde in deze band mee. Volop nostalgische klanken overspoelden het publiek. Dat overigens voor het grootste gedeelte door Zambezi bezitters werd bevolkt . Gelukkig verloopt de nacht aanzienlijk rustiger qua verkeer en vertier.      

De maandag breekt alweer aan en dan is het tijd voor het traditionele gezamenlijke ontbijt. Iedereen sleept een tafel en een paar stoelen aan en dan is het rond tien uur tijd om de eieren en broodjes uit te delen. De sfeer is uitermate gezellig en iedereen heeft een prima tijd. Ook vandaag is het schitterend weer. Omdat we via secundaire wegen terug naar Zuidlaren willen rijden breken we al snel op en zijn we rond half twaalf klaar om als eersten te vertrekken. Door het mooie weer zijn de luifels en de tent gortdroog in de bak opgeborgen. We nemen van iedereen afscheid en kunnen terugzien op en buitengewoon ontspannen pinksterweekend
Och & Ruud Groeneveld

terug naar vorige scherm

Back to Top

Niets van deze website mag worden gekopieerd en of anderszins openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of het bestuur van de Zambeziclub.

Powered by CWare